Kvertsetiin on enim tuntud kui bioflavonoid (vees lahustuv taimne aine, mida leidub mitmetes köögiviljades ja puuviljades) ja ühtlasi kui antioksüdant. Kvertsetiin kuulub taimede pigmentidesse ja annab köögiviljadele ja puuviljadele teatud värvi. Kvertsetiin on looduses kõige levinum kui osa inimese toitumisest.
Kvertsetiinil koos teiste flavonoididega on antioksüdantne toime: see blokeerib vabu radikaale ja takistab erinevate molekulide oksüdeerumist.
Kvertsetiin on tuntud oma kasulike omaduste poolest. Selle toimel leiavad aset järgmised mehhanismid:
Kvertsetiini kui toidulisandit tuleb kasutada pärast arstiga konsulteerimist, kes määrab teile päevase annuse. Üldiselt on see 500 mg kaks korda päevas; kuid ka väiksemad annused võivad olla kehale kasulikud.
Toidulisandites sisalduv kvertsetiin on toodetud looduslikust toidust. Sellepärast on see ohutu kõigile, kes seda toidulisandina lisaks võtavad ja ei põhjusta ka kõrvaltoimeid.
Küll võib kvertsetiini üleannustamisega esineda peavalu ja maoärritust. Äärmiselt suured annused võivad põhjustada neerukahjustusi või valgufunktsioonide kadu. Sellepärast tuleb kvertsetiini võtta vastavalt arsti ettekirjutusele või vastavalt soovitusele, mis on antud toote pakendil.